Arrangementer/Events
De karakteristiske badehusene på stranden
Gode forhold for surfing
Solnedgangen er vakker i Løkken

SURF & SUP KURSER


På stranden i Løkken tilbydes private og intro kurser, vildmarksbad og sauna, hele året rundt.
Fra 1. februar - 31. december - hvis vejret tillader det, kan du booke kurser hver dag.


https://www.northshoresurf.dk


FÅRUP SOMMERLAND


Fårup er en af Danmarks største turistattraktioner med masser af vilde, sjove og vanvittige våde aktiviteter for hele familien. Alt lige fra vilde rutsjebaner og Børnetivoli til Danmarks største og vådeste vandland. Der er mere end 60 forlystelser – og når entréen først er betalt, er alle forlystelser og Aquaparken gratis. Ca. 15 minutter kjøretid.


https://www.faarupsommerland.dk/da

RUDBJERG KNUDE


Rubjerg Knude Fyr er en af Nordjyllands største turistattraktioner. Helt ude på kanten af den imponerende Rubjerg Knude vandreklit, står fyret. Fra toppen af fyret findes en af de mest imponerende udsigter over Vesterhavet og Vendsyssel.

Ca. 30 minutter kjøretid.


https://www.rudbjergknude.dk


KOGTE KRABBEKLØR


Server denne ret sammen med en grøn salat og et køligt glas hvidvin - det smager bare af sommer. Købes ombord i fiskebådene på stranden.

OCEANAREUM i HIRTSHALS


Under overfladen kan du træde ind i en verden fuld af spændende oplevelser. Kom tæt på hajerne og se de legesyge sæler og udforsk stimevis af havdyr, ude og inde. Ca. 35 minutter kjøretid.


https://nordsoenoceanarium.dkØRNERESERVATET


Kom helt tæt på himmelrummets ubestridte konger - ørnene. I Ørnereservatet kan du opleve de imponerende dyr på tætteste hold. Vores dygtige falkonerer byder på en demonstration i rovfuglenes fantastiske kunnen, og på både hesteryg og til fods sætter de rammen for at kunne nyde de majestætiske rovdyr i den smukke natur.

Ca. 50 minutter kjøretid.


https://eagleworld.dk


HAVTORN


Efteråret er tiden for å plukke havtorn, nordens sitron


Lækker og sund, sukkerfri havtorn gele eller sirup – perfekt som tilbehør til morgenmad eller kager! Stort set hvert år til efteråret, sådan ca. midt eller sidst i oktober, er der tid for å sanke havtorn. Havtorn er spækket af C-vitamin.

Det er store mengder i området og en hyggelig aktivitet.


Opskrift til ca. 400 g velsmagende havtorn gele.

         Ingredienser

  • 500 g frossen havtorn
  • 1 dl vand
  • 2 tsk agar pulver
  • 5 spsk sukrin søddemiddel (eller 200 g sukker)
  • 1 stk vaniljestang (kornene heraf) valgfrit

         Sådan gør du

  • Alle ingredienser - minus agar - koges i en lille gryde på medium varme i ca. 20 minutter. Massen blandes med en stavblender og moses igennem en sil (frugtkødet kasseres). Tag 1 dl havtorn saft fra og rør ind agar pulver et. Varm evt. massen i mikroovnen, hvis den er blevet for kold. Hæld havtorn blandingen tilbage til resten af den sigtede havtorn masse.

    Kog massen op og hæld på et rengjort, skoldet marmelade glas - og

    Nyd på morgenmad, på havregrød eller som en syrlig kontrastgiver til søde kager eller is.